http://www.allmogegeten.se    En superbra sida om föreningen bakom bevarandet av oförädlade allmogegetter och upprätthåller genbanker för lappget, göingeget och jämtget. Besök den sidan!

http://kackel.se/   Svenska lanthönsklubbens hemsida. Här hittar du information om raser, praktiska råd om hönshållning och om vad det innebär att ha genbank.

www.infoom.se/mariasdjur En fin sida om ”Djuren i Billsta”. Maria Eriksson, som äger dessa djur, är genbanksansvarig för Hedemorahönan. Hon har också Gotlandskaniner vilket vi också skulle haft om vi bara hade lämpligt utrymme / stor bur. Någon som har en över?

http://www.sjv.se   Jordbruksverkets hemsida. Den förmodligen viktigaste hemsidan! För här finns regler, råd och rekommendationer om djurhållning. Flera djurarter kräver registrering hos jordbruksverket. Bland annat getter och höns. Hos jordbruksverket kan du beställa blanketter, stalljournal för får/getter mm.

http://www.lansstyrelsen.se/lst/sv/amnen/Djurskydd/ och
http://www.ac.lst.se/lantbruk_lansveterinar/lansveterinar/djurskydd
Länsstyrelsen är den myndighet som kontrollerar att djurskyddsreglerna efterlevs. Här kan man också kika efter sådant som är nyttigt att känna till när man bor på landet 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s