Har funderat på om det är vår eller sommar men nu vet jag. När kossorna släpps ut, ja då ÄR det sommar. När tycker ni att det är sommar?

Ett annat solklart sommartecken är att vi får kycklingar. Igår och idag har vi fått det. Men ibland går det inte som det var tänkt. Igår hittade vi en kyckling som inte klarat sig. Verkar som att den hamnat under ägg och andra kycklingar.Kanske var den inte stark nog för att ta sig upp…
Vi hade i alla fall en fin begravning för den kycklingen.

5/6 Begravning

Hej då lilla kyckling

I morse när vi klev upp hade flera kycklingar kläckts, men inte alla. Det kan ju skilja några dagar i ålder på kycklingarna och våra hönor ligger alltid kvar en eller två dagar extra för att se om det kommer fler. Men sen överger dom äggen.  Hon har ju de första att ta hand om.Kycklingar behöver värme, mat och vatten och var dom ska hitta det lär dom sig av sin mamma.

Alldeles ny på jorden

Fortfarande några okläckta ägg

Glad tjej som får hålla

Sedan bar det av mot Robertsfors. På Berglundagård fick vi se när kossorna släpptes ut efter en lång vinter inomhus. Det var riktigt roligt att se kornas glädje och små uppgörelser i hagen. Mamma sa att korna reder ut vem det är som ska vara chef i hagen.

Två coola som ska se på kossor

Nu är det sommar!!Visst kan även en ko vara tjusig!!

Muu

När vi kom hem hade Josefins kull blivit fulltalig. Vi tror att det är 10 kycklingar. Det är faktiskt inte så lätt att räkna. Josefin är en mycket beskyddande mamma så hon kan bli ganska arg faktiskt när man är och petar bland kycklingarna.

Josefin har flyttat ut ur redet

Det var allt för idag.

Kram till er alla från Vendela!

Annonser